پادکست فیکشن در ژانر ترس و دلهره تولید شده و از همان روزهای اول انتشارش توانست تا بین علاقمندان به پادکست جایگاه خود را یافته و محبوبیت خوبی پیدا کند. علاوه بر محتوای جذابی که در ژانر ترس توسط تولیدکننده ارائه می شود، موسیقی و نوع گفتار گویندگان نیز شایسته تقدیر است. استفاده از موسیقی متن دلهره آور و همراه با استفاده از صدای واقعی سوژه ها که به سختی نیز به دست می آیند فضا سازی این پادکست را بسیار دلنشین و ترسناک کرده است. گوینده در ابتدای هر اپیزود نکاتی را گوش زد کرده و با ارائه این نکات شنونده از نظر ذهنی به فضای آن اپیزود نزدیکتر می شود. برای مثال در اپیزودی گفته می شود که در صورتی که در خانه تنهایید گوش ندهید و یا در جای دیگری ذکر می شود که اگر در حال صرف نهار یا رانندگی هستید بهتر است در زمان دیگری به پادکست گوش دهید.
ژانر ترس و دلهره از موضوعاتی بود که پیش از این در دنیای پادکستهای فارسی به آن پرداخته نشده بود و تیم فیکشن با استفاده از این کمبود محتوا و همچنین تخصص در تولید محتوای خوب، توانست تا پرچمدار این موضوع جذاب شود. از همین رو ما در اپتان به سراغ تولید کنندگان آن رفته و مصاحبه ای که در زیر می خوانید را با تیم فیکشن داشتیم که خدمتتان ارائه می گردد.
بیوگرافی اعضای فیکشن را بگویید
پادکست فیکشن را امین اردانی و مرضیه صادقی با هم تولید میکنند. امین مهندس نرمافزار است و در کنار کار مربوط به رشته خودش ترجمه و تولید محتوا و طراحی گرافیک و سایت میکنه. مسئولیت ترجمه متون و پیدا کردن منابع در فیکشن به عهدهی امین اردانی است. مرضیه ادبیات داستانی و ادبیات فارسی خوانده و همواره در حوزه نویسندگی و نقد فعالیت کرده و بازنویسی و یکدست کردن متن پادکست به عهدهی اونه.
پادکست فیکشن را معرفی کنید
فیکشن به معنی هرنوع روایت اعم از داستان، خاطره، زندگینامه و … است و چون معادل فارسی جامع برای آن وجود نداشت ما همین اسم را انتخاب کردیم. این پادکست در فصل اول روایتهای ترسناک واقعی را که در منابع معتبر جهانی منتشر شده است از چندین مدخل انتخاب میکند و با ترجمه و بازنویسی با فضاسازی و درگیر کردن مخاطب به شکل یک فایل صوتی در اختیار شنونده قرار میدهد.
علاقه شما و همکارانتان به ژانر ترس و ساخت پادکست از کجا شروع شد؟
ما هر دو به تولید محتوا علاقه داشتیم و زمانی که متوجه شدیم داستانهای عجیبی در دنیا وجود دارد که مخاطب فارسی زبان از آن چندان اطلاع ندارد و در پادکست فارسی هم این ژانر وجود ندارد شروع به ایدهپردازی و مطالعه کردیم و در نهایت پادکست فیکشن متولد شد.
در دنیای تصویر ژانر وحشت پر قدرت و گسترده خودش را اثبات کرده بود اما محتوای صوتی ترسناک، دنیای ناشناخته و بکری بود که ما به عنوان یک چالش به آن نگاه کردیم. ترساندن مخاطبی که چشمهایش از تصاویر موجودات عجیب پر بود مسیر سختی برای ما بوده و در هر قسمت سعی کردیم با روش و داستانی متفاوت محتوای خودمان را عرضه کنیم.
چرا این موضوع و حوزه را برای پادکست خود انتخاب کردید؟
ژانر وحشت یکی از پرطرفدارترین ژانرها در دنیای تصویر و کتاب است. مخاطب آن سختگیر است و ایران سرزمینی است پر از باورهای عجیب، تمام این دلایل باعث شد که ما این موضوع را انتخاب کنیم.
در این مسیر با چه چالش ها و مسائلی روبرو شدید؟
بزرگترین چالش ما این بود که صرف روایت چندان نمیتوانست ایجاد ترس کند و نیازمند افکت و موسیقی و در یک کلام فضاسازی بود. میتوانیم به جرات بگوییم ما بیشترین استفاده از موسیقی و افکت را در هر اپیزود در بین پادکستهای فارسیزبان داشتیم که از نظر مخاطبان نیز موفق عمل کردیم.
تا کی به تولید این پادکست ادامه خواهید داد و برنامه شما برای آینده آن چیست؟
تا زمانی که مخاطب ما را دنبال کند و برای قسمت بعدی منتظر باشد ما به ساخت پادکست ادامه میدهیم.
برای ساخت پادکست خود از چه ابزار و لوازم و نرم افزار هایی استفاده می کنید؟
پادکست فیکشن بهدلیل شرایط خاصی که در موضوع دارد در استدیو و با لوازم ضبط و برنامه ادیت حرفهای تولید میشود اما هرکس که به تولید علاقه دارد میتواند با یک میکروفون و یک نرمافزار ساده و یک اتاق ساکت پادکست تولید کند.
آیا تا به حال از پادکست خود درآمدی داشته اید ویا برنامه ای برای کسب درآمد از این برنامه دارید؟
تولید پادکست فیکشن با هزینه شخصی انجام میشود تا با بالاترین کیفیت در اختیار شنونده قرار بگیرد و از سرمایهگذاری و اسپانسرینگ استقبال میکند و با توجه به ارتباط نزدیک پادکست با شنونده فضای مناسبی برای تبلیغات است.
نظر شما در خصوص دنیای پادکست های فارسی چیست؟
هر شنونده پادکست میداند که با دریایی از موضوعات در ارتباط است اما این دریا هنوز پر نشده و جای خالی برای موضوعات زیادی وجود دارد.
آینده پادکست فارسی را چگونه ارزیابی می کنید؟
با توجه به افزایش روز افزون علاقه مخاطبین به دنیای پادکست و رو گردانی بسیاری از مردم از رسانههای شنیداری دیگر، به نظر میرسد آیندهی روشنی در انتظار پادکست فارسی باشد.
به نظر شما جای چه موضوعات و چه نوع پادکست های در دنیای پادکست فارسی خالیست؟
طنز، کودک، نوجوان، تربیت، آموزش، داستان و… موضوعاتی هستند که هنوز جای خالی آنها به چشم میخورد.
بهترین پلتفرم های انتشار پادکست (هم اندروید و هم iOS) از نظر شما کدام ها هستند؟
کست باکس اپلیکیشنی که هم نسخه اندروید دارد و هم ios که ویژگیهای مختلفی دارد از جمله دانلود فایل، کم و زیاد کردن سرعت شنیدن و …
و اما سخن پایانی؟
از تمام مخاطبان پادکست میخواهیم نظراتشان را با سازندگان از طریق راههای ارتباطی به اشتراک بگذارند هر نظر و دیدگاهی میتواند یک قدم بزرگ برای پیشرفت باشد و مهمترین حمایت معنویشان از پادکست مورد علاقهشان معرفی آن به دیگران است.
پادکست فیکشن در پلتفرمهای زیر منتشر شده و با کلیک روی هر کدام می توانید آن را بشنوید
کست باکس ، انکر ، پادلینک ، ساوند کلاود
همچنین از روشهای زیر می توانید با تیم پادکست فیکشن در ارتباط باشید
تلگرام ، اینستاگرام ، توییتر ، ایمیل: [email protected]